Matematik

bestem kondiratsæt

22. januar 2011 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej jeg sidder lidt fast i en aflevering håber der er nogen der kan hjælpe 

En funktion f er givet ved

f(x)=x^2+1/x,       x > 0 .

a) Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvor tangenthældningen
er –3 .

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af SuneChr

Det er et koordinatsæt du skal finde.

Find den afledede funktion f´(x). Sæt f´(x)  =  -3  og find x.  Indsæt til sidst det lige fundne x ind i f(x) så du får y-værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2011 af keg (Slettet)

differentier funktionen og sæt differentialkvotienten lig med -3

se efterfølgende svar #1

mit svar er det samme som 1 men med andre ord


Svar #3
22. januar 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

jeg forstår godt at jeg skal differentier så jeg får det tal nedeunder

f´(x)=2x+(-1/x^2)

men jeg forstod ikke lige differentialkvotienten


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2011 af SuneChr

Nu skal du sætte f´(x)  =  -3 og løse m.h.t. x. Husk forudsætningen var for x > 0.


Svar #5
23. januar 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 når okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: bestem kondiratsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.