Matematik

peter låner 7000 kr.

23. januar 2011 af cicis (Slettet)

peter vil låne et beløb af banken ( beløb 7000kr. ). I aftaler et annuitetslån hvor du hver termin betaler 10% af hovedstolen. Renten er på 7% pr. måned og der skal betales hver måned.
 

a) Efter hvilket antal terminer er lånet tilbagebetalt?

er der seriøs ingen der kan finde ud af det her ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Benyt gældsformlen

G = y/r[1 - (1+r)-n]

hvoraf

Gr/y = 1 - (1+r)-n

(1+r)-n = (1 - G*r/y)

-n*log(1+r) = log(1 - G*r/y)

n = -log(1 - G*r/y)/log(1+r)

hvor
G er den stiftede gæld = 7000
y er den konstante, månedlige amortiseringsydelse = 700
r er den månedlige rentefod/rentesats = 0,07
n er antal indbetalinger = antal måneder efter gældsstiftelsen = ?


Skriv et svar til: peter låner 7000 kr.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.