Matematik

cirklens ligning - gør rede for punkt mellem c og l gælder at..

23. januar 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med en opgave omkring cirklens ligning. Har helt styr på hvordan man finder bestemme skæringspunkter for en linje til cirklen , radius, centrum osv.

Har bare fået stillet en opgave (eller en del af opgaven), som jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal gribe an. den del jeg mangler hjælp til kommer her:

Det oplyses at
c: (x+4)2 +  (y-10)2 =160
og
l:  y= -3x-11

Gør rede for, at der for et skæringspunkt S(x,y) mellem c og l gælder, at 10(x+7)2 = 160

Forstår ikke helt hvad der menes her og hvordan man skal gribe det an trin for trin..

nogen der har overskud til at forklare mig det ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af peter lind

Erstat y i cirklens ligning med funktionsudtrykket for linjen. Derefter foretag kvadreringen af de 2 parenteser og træk sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2011 af trinebf (Slettet)

 Hvis du løser ligningen 10(x+7)^2 = 160 får du at x=-11 eller x = -3 og hvis du så finder skæringspunkterne vil du se at cirklen og linjen med god tilnærmelse skærer hinanden ved x-værdierne -11 og -3. Jeg vil tro at det er det du skal gøre :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Skæringspunkterne er (-10,6 ; 20,79) og (-2,8 ; - 2,59)

10 * (-10,6 + 7)^2 = 129,6

10 * (-2,8 + 7)^2 = 176,4

så opgaven er tilsyneladende ikke i overensstemmelse med forlægget.

Spild af tid - heldigt, det ikke var en eksamens-opgave ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2011 af trinebf (Slettet)

 jeg undrede mig også lidt over resultaterne, men det må være sådan de har ment det og hvis du afrunder, så passer det :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis det skal afrundes, uden at det står der, er det rent ud sagt bondefangeri og ikke matematik ;-)


Svar #6
23. januar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 yes er helt med nu ;)

Mange tak for hjælpen allesammen ! 


Skriv et svar til: cirklens ligning - gør rede for punkt mellem c og l gælder at..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.