Matematik

undersøg om der er andre tangenter med samme hældning

25. januar 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har følgende opgave :

F(x)=x3 + 2x2 -3x + 1
x=-2

man skal bestemme tangentens ligning, hvilket jeg har gjort: y= x + 9

Derefter skal man undersøge om der findes andre tangenter med samme hældning...

hvordan finder man ud af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af mathon

                  F '(x) = 3x2 + 4x - 3

                  F '(-2) = 3·(-2)2 + 4·(-2) - 3 = 12 - 8 - 3 = 1

du skal således undersøge,
om
                               3x2 + 4x - 3 = 1             har en anden løsning end x = -2


Svar #2
25. januar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 aahh på den måde.. så  finder man bare diskriminanten osv. ?


Svar #3
26. januar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 diskrimanten er positiv hvilket betyder at der er 2 løsninger...

men ingen af løsningerne er -2...  burde den ene af dem ikke være -2  ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2011 af mathon

                          3x2 + 4x - 3 = 1

                          3x2 + 4x + (-4) = 0                            d = 42 - 4·3·(-4) = 16 + 48 = 64
                                                                                      √(d) = √(64) = 8
                          x = (-4 ± 8)/(2·3)

                          x = (-2 ± 4)/3

                          x = -2   v   x = (2/3)

 
 

                         


Svar #5
26. januar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

okay... det er bare mig der har lavet fortegns fejl kan jeg se :P

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: undersøg om der er andre tangenter med samme hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.