Matematik

en lille hånd til mat

04. maj 2005 af xyz (Slettet)
en olies viskositet v, der er et mål for, hvor sejtflydende olien er, afhænger af oliens temperatur t. viskositeten angives i en enhed, der er underordnet i denne forbindelse. T måles i grader celcius. sammenhængen mellem v og t er af typen:

v=b*a^t

der gælder følgende om to turbineolier P og Q.

P v ved 40 grader =32
P v ved 100 grader = 5,4

Q v ved 40 grader = 78
Q v ved 100 grader = 9,4

jeg har bestemt konstanterne for a og b. jeg har også bestemt viskositeten for olien P ved 50 grader... desuden har jeg også fundet ud af den procentvise ændring i viskositeten, når T stiger 20 grader (for P)

MEN jeg skal bestemme den temperatur, ved hvilken olien P og Q har samme viskositet.

Jeg har prøvet et par ting... men har ikke fået noget fornuftigt.

Er der en som har en god ´idé?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Er det ikke bare at sætte de to forskrifter lig hinanden og løse for t?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2005 af allan_sim

#0. Idet P(t)=b1*a1^t og Q(t)=b2*a2^t, skal du løse ligningen P(t)=Q(t):

P(t) = Q(t)
b1*a1^t = b2*a2^t
b1/b2 = (a2^t)/(a1^t) = (a2/a1)^t

Kan du komme videre herfra?

Svar #3
04. maj 2005 af xyz (Slettet)

det har jeg prøvet.. men jeg synes det virker lidt mærkeligt.

... men måske er det bare det

Svar #4
04. maj 2005 af xyz (Slettet)

hvis jeg skal løse ligningen P(t)=Q(t) kan jeg godt finde ud af det, men jeg var ikke sikker på, om det var det jeg skulle... tak.

Svar #5
04. maj 2005 af xyz (Slettet)

Men så har jeg et spørgsmål til:http://home22.inet.tele.dk/matbevis/akweb/Docs/Matematik/Eksamen2B.pdf

(side 21) med et rektangulært stykke

Jeg skal gøre rede for, ar A(x)=21/4x-1/84x^3

jeg får desværre 1/81x^2 et par andre fejl til...


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2010 af hejhej16 (Slettet)

Hvordan finder du konstanterne a og b?


Skriv et svar til: en lille hånd til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.