Matematik

Hvordan finder jeg længden af en side i en trekant?

25. januar 2011 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 hej alle sammen skal finde længden på linen ( siden s) og kan ikke rigtig huske hvordan man finder beregner det kun med de mål som er på tegningen. så det ville være super nice, hvis en kunne fortælle mig det=)

P.S: Billedet er som en vehæftet fil =)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 Ville være rart hvis du så havde vedhæftet det billede du snakker om :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2011 af LineBenteKristensen (Slettet)

hvor er den vedhæftede fil


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2011 af NejTilSvampe

 mangler tegning.


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. januar 2011 af katjaARP (Slettet)

At finde længden på en linie, skal man bruge Pythagoras :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2011 af LineBenteKristensen (Slettet)

a² gange med b²=c²

c=√c²


Svar #6
25. januar 2011 af stef4905 (Slettet)

 her er billedet

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #7
25. januar 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 LineBente øh nej a2 gange b2 =c2 nej nej nej. Det hedder a2 +b2 =c2

Katja, man kan også bruge andre mere avancerede grene af trigonometrien.

og stef er du sikker på der ikke mangler en oplysning på billedet?

da hverken sinusrelationen eller cosinus kan bruges her.


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. januar 2011 af NejTilSvampe

jeg gætter på det er en ligebenet trekant hvormed de to resterende vinkler må være 30 grader.

Brug da  sinusrelationen

8/ sin(120) = s / sin(30)  


Svar #9
25. januar 2011 af stef4905 (Slettet)

 ja. jeg er helt sikker de er de eneste.


Svar #10
25. januar 2011 af stef4905 (Slettet)

 øh nej. jeg har også højten men eller ikke mere højten = 2,3 m 


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. januar 2011 af NejTilSvampe

giver op... gider ikke gætte på hvilken højde du snakker om. 


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg længden af en side i en trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.