Matematik

Vinklen mellem y-aksen og linie.

26. januar 2011 af tessuj (Slettet)

 Hej 

Jeg har problemer med at komme igang med denne opgave. 

Hvad er det nu jeg skal gøre for at finde vinklen?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad står der i opgaven?


Svar #2
26. januar 2011 af tessuj (Slettet)

skulle gerne være vedhæftet en fil


Svar #3
26. januar 2011 af tessuj (Slettet)

 Ellers så er linjen l:-3x+2y+1=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2011 af mette48 (Slettet)

l:-3x+2y+1=0

y=(3x-1)/2 = 3/2x - 1/2

cot(v)=3/2

tan(v)=1/cot)v) =2/3


Svar #5
26. januar 2011 af tessuj (Slettet)

 forstår jeg ikke helt ? :(


Svar #6
26. januar 2011 af tessuj (Slettet)

 hvorfor skriver du cot ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2011 af mathon

linjen har normalvektor
                                               [-3,2] og dermed også normalvektor -[-3,2] = [3,-2]

og dermed retningsvektor

                                                    [2,3]                       (som er ^[3,-2])

retningsvinkel med x-aksen
                                                      v = tan-1(3/2) = 56,3º

vinkel med y-aksen                        90º - 56,3º = 33,7º


Svar #8
26. januar 2011 af tessuj (Slettet)

 Super tak :D det hjalp :D er det ikke bare det samme som at tage hældningen ?


Skriv et svar til: Vinklen mellem y-aksen og linie.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.