Matematik

Løse 2 ligninger med 3 ubekendte

27. januar 2011 af 2hot2handle4you (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Står med et problem og mangler lidt hjælp. Mit spørgsmål går ud på om man kan løse nederstående 2 ligninger med 3 ubekendte.

4,006 = a*8^2 +8b+c

og

3 = a*14^2 + 14b+c


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kan man godt. Men der er uendeligt mange løsninger. Så får man, for eksempel, a og b udtrykt med c som parameter.


Svar #2
27. januar 2011 af 2hot2handle4you (Slettet)

 Vil du vise hvordan jeg kommer frem til dette? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

 64a + 8b = 4,006 -c

196a + 14b = 3 -c

Determinanten er 64·14 - 8·196 = -672 , så

a = (14·(4,006 -c) -8·(3-c))/(-672) , og

b = (-196·(4,006 -c) +64·(3-c))/(-672)


Svar #4
27. januar 2011 af 2hot2handle4you (Slettet)

 Lige et sidste spørgsmål (: hvorfor bruger man determinanten til at dividere med? (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg brugte determinantmetoden til at løse ligingssystemet. Den inverse af determinanten indgår som faktor i matricens inverse.


Skriv et svar til: Løse 2 ligninger med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.