Matematik

Bestemme stamfunktion

27. januar 2011 af king-lp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studievenner..

Hurtigt matematik spørgsmål:

Jeg skal udregne nedenstående opgave, men er lige begyndt på dette emne så er lidt lost, så anmoder gerne lidt hjælp:

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = -12x^2 + 8x

Bestemmelse af en forskrift for den stamfunktion til f , hvis graf gaer gennem punktet P(2,6):
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af mathon

                       F(x) = -4x3 + 4x2 + k                gennem punktet P(2,6)         dvs F(2) = 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2011 af peter lind

Når du integrerer brug ∫xndx = xn+1/(n+1)

Integrationskonstanten bestemmes af F(2) =6


Svar #3
27. januar 2011 af king-lp (Slettet)

 Mathon det du skriver deroppe er det facit ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2011 af mathon

nej

     du skal beregne k


Svar #5
27. januar 2011 af king-lp (Slettet)

 Jeg skal altså sætte 2 ind på x's plads i stanfunktionen (F), og bagefter solve F(x) = 6?


Skriv et svar til: Bestemme stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.