Debat

Skole - kedelige fag?

28. januar 2011 af zuska (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har hørt, at det ofte er naturvidenskablige fag elever ikke finder interessante - men HVORFOR???

Hvordan lærer eleverne bedst? nogle eksempler på sjove lærmetoder?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Det varierer jo fra elev til elev. På gymnasiale uddannelser er der jo mange elever, som bevidst vælger en naturvidenskabelig studieretning.


Svar #2
28. januar 2011 af zuska (Slettet)

Det er jeg klar over. Derfor skrev jeg "ofte" så, at det ikke skulle lyde så omfattende, hvis jeg bare skrev ELEVER, men ja. Men det er i folkeskolen, hvor eleverne for første gang får kendskab med disse områder, og hvis lærerne ikke gøre det spændene nok for eleverne, gider de ikke faget og så er deres tålmodighed ikke længere.

Jeg fandt 2 kilder der sagde:

"... meget netop bliver afgjort i folkeskolen og i overgangen til ungdomsuddannelserne. En del oplever fagene som svære og selve undervisningen og lærerne som kedelige. I en nyere, stor svensk undersøgelse tvivlede folkeskoleelever endda på, om deres naturfagslærere var i stand til at grine."

"Derimod peger hun (Rie Troelsen) på, at der for lærerne i folkeskolen ligger en vigtig opgave i at forklare eleverne, at de naturvidenskabelige fag ikke nødvendigvis er sværere eller mere kedelige end andre fag. Og i at holde elevernes nysgerrighed og interesse ved lige."

Det kunne hjælpe mig lidt, hvis jeg kunne få nogle udtalelser om HVORFOR disse fag kan være kedelige. Er det de faglige begreber?


Svar #3
28. januar 2011 af zuska (Slettet)

og ja, mange vælger en naturvidenskablig udannelse på gymnasiale uddannelser, men inspirationen og nysgerrigheden til at vidreudvikle deres viden i disse fag får de nok fra folkeskolen, inden de tager denne beslutning om, hvilken retning de vil tage. Det er bare sådan, at hvis for mange elever i folkeskolen ikke har fået et godt "førstehåndsindtryk" af disse fag i den tidligere uddannelse, jamen så vil de jo bare ikke... :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2011 af klotte (Slettet)

det er fordi naturvindeskab er for kloge folk .....så de mindre kloge forstår det ikke ; )


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2011 af Jerslev

#4: Det er da noget vrøvl, og jeg håber, at det er ment i en joke.

Naturvidenskab er for alle, men det er en fuldstændig anderledes måde at tænke på end de andre af skolens fag, hvorfor mange står af.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2011 af klotte (Slettet)

ja jerslev- det er både alvor og spøg .naturvidenskan kræver matematisk logisk sans og mønstergenkendelse. Det er ikke alle der har det.

Men tilgengæld kan du have det og være dårlig til noget andet ...f.eks sprog eller andre former for tænkning

Men hvis du har det der hedder høj G faktor- dvs høj general intilligens har du som reglen også høj matematisk logisk sans.

Men hvis man arbejde med det vil de fleste kunne lærer det - så dont give up !


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. januar 2011 af asgerregsa (Slettet)

 Jeg synes personligt, at det er nogle meget interessante fag, men jeg kan forestille mig, at nogle elever synes det er kedeligt, på grund af dets meget konkrete viden. Der er kun et rigtigt svar på alt.


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. januar 2011 af mippe (Slettet)

Selv er jeg mere naturvidenskabeligt anlagt end sproglig.

Men jeg tror at det er fordi mange synes det naturvidenskabelige er mere kompliceret og sværere at forstå end det sproglige. Det kan også være fordi de naturvidenskabelie fag er mest teoretiskt anlagt, og det er noget man skal læse, hvor det sproglige er mere hvor man snakker for at lære det..


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. februar 2011 af mathilde499 (Slettet)

Fordi vi ALTID bare laver nogle ark - det synes jeg (for det meste) er kedeligt.


Skriv et svar til: Skole - kedelige fag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.