Matematik

Ligningen for linjen

28. januar 2011 af Kertan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligningen for linjen gennem A og B, når:

linjen gennem (2,3) og (-7,p) har en hældningskoefficienten ½.

Opskriv en ligning for linjen.

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2011 af Duffy

#0 Brug formlen om hældningskoefficient fra din bog . . .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2011 af AskTheAfghan

Start med:

          a = (y0-y)/(x0-x)    <=>          isoler y

          y = a*(x - x0) + y0  <=>         ... hvor (2,3) = (x0,y0)

          y = ½*(x-2) + 3                     ... Gør det selv :)


Skriv et svar til: Ligningen for linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.