Matematik

Er dette korrekt. Bestem længden af medianen ma

29. januar 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej..

Min opgave lyder sådan: Bestem længden af medianen ma , når a= 6,7 vinkelA=56 og vinkelB=43

Jeg har prøvet at lave den sådan her:

b^2=a^2+c^2-2*ac*COS(B) = 6,7^2+5^2-2*6,7*7,98*COS(43)= -3.06

Er længden af medianen ma så 3.06 ??


Brugbart svar (4)

Svar #1
29. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Da man kender de to vinkler i trekanten, kender man også den tredje vinkel C. Da den ene side a er kendt, kan man så bestemme de to andre sider b og c ved hjælp af sinusrelationerne.

Derefter er medianen ma side i en trekant, hvor de øvrige sider c og a/2 og vinklen B er kendt. Man kan da finde medianen af en cosinusrelation i denne trekant:

(ma)2 = c2 + (a/2)2 -2·c·(a/2)·cos(B)


Svar #2
30. januar 2011 af N007 (Slettet)

 kan dette passe:

7.98^2+(6.7/2)^2-2*7.98*(6.7/2)*COS(43)= 35.8 og (kvardratrod(35))= 5.9833 

ma= 5.9833????


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt til 2 decimaler, 5,99 (på grund af afrundingsfejl). Mere korrekt er det ma = 5,985337 .


Skriv et svar til: Er dette korrekt. Bestem længden af medianen ma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.