Matematik

Hvordan løser jeg sådan en opgave`?????

30. januar 2011 af BrainStorm (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej alle sammen, jeg vil bare vide hvordan jeg løser sådan en opgave fremover..tusindtak  for hjælp.-.!!

Når en bil bremser kan bremselængden (B) bestemmes ud fra bilens hastighed (v) ved formlen B=k*v2, hvor k er en konstant. Der går et stykke tid fra en chauffør ser en forhindring på vejen til han træder på bremsen. I løbet af dette stykke tid vil bilen bevæge sig. Den afstand bilen tilbagelægger inden chaufføren træder på bremsen kalder vi reaktionslængden (R). Reaktionslængden afhænger af reaktionstiden (t) og hastigheden således: R = t * v. Den samlede standselængde (S) for en bil kan nu bestemmes ved S = R + B = k * v2 + t * v.

Udfyld nedenstående tabel når reaktionstiden t = 1 sekund og k= 0,087 m/(m/s)2:

Hastighed v1 (km/t)

30

50

60

70

80

110

Hastighed v2 (m/s)

Bremselængde B (m)

(beregnes ud fra v (m/s))

Reaktionslængde R (m)

(beregnes ud fra v (m/s))

Standselængde S (m)

 

Hvilken type variabelsammenhæng er der mellem R og v (f.eks. ligefrem proportional, omvendt proportional, lineær, eksponentiel eller potens)

Hvilken type variabelsammenhæng er der mellem B og v?

Af skemaet i opgave a af kan man læse, at en bil der kører 110 km/t har en standselængde på 111,8 m, hvis man har en reaktionstid på 1 sekund. Men hvor hurtigt bevæger bilen sig når den rammer et objekt chaufføren opdager 100 m foran bilen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af mette48 (Slettet)

R er ikke hastigheden, men Reaktionslængden

v2 (m/s)=v1(km/t)1000/(60*60)

indsæt værdierne for v1 og beregn v2

B=k*v2 hvor k= 0,087 m/(m/s)2

indsks k og v2 og beregn B

R = t * v hvor t=1

indsæt t og v2 og beregn R

S = R + B indsæt R og B og beregn S

Udfyld selv skemaet


Svar #2
30. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 TAK FOR HJÆLPP METTE!!! :-D--

Jeg vil bare spørg om hvordan jeg løser de spørgsmål..

Hvilken type variabelsammenhæng er der mellem R og v (f.eks. ligefrem proportional, omvendt proportional, lineær, eksponentiel eller potens)???

Hvilken type variabelsammenhæng er der mellem B og v???

tak for det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg har ikke tængt mig at lave udregningerne for dig.

De sidste spørgsmål kræver at man har beregnet tallene, så man kan sammenligne dem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2011 af sjovt25 (Slettet)

 ja 


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg sådan en opgave`?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.