Kemi

Er denne reaktionsligning korrekt?

30. januar 2011 af Gmudi (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey derude. Hvis nogle var så hjælpsomme at rette ligningen:

HCl(l) + H2O(l) --> H3O+(g) + Cl-(g)

TAK på forhånd :) gerne nogle forklaringer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af mathon

                 HCl (g)   +   H2O (l)   --->   H3O+ (aq)   +   Cl- (aq)


Svar #2
30. januar 2011 af Gmudi (Slettet)

er HCL ikke en væske?


Svar #3
30. januar 2011 af Gmudi (Slettet)

og hvordan er H3O OG CL- aq'er (vandig opløsning)og ikke en (g) gasser?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2011 af NejTilSvampe

ioner er somregel opløste i stuetemperatur. Men HCl burde da også være (aq) efter mit hovede. Men under alle omstændigheder er det ikke (l). =)


Svar #5
30. januar 2011 af Gmudi (Slettet)

Kan du måske skrive hvad de forskellige bogstaver betyder?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. januar 2011 af NejTilSvampe

l = liquid = flydende

aq = aqua-noget = vandig opløsning

g = gas

s = solid


Svar #7
30. januar 2011 af Gmudi (Slettet)

hvordan vil reaktionsligningen se ud nu?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2011 af mathon

   HCl (g) (klorbrinte) er - ved almindeligt tryk og almindelig temperatur - en gas, som når den opløses i vand,
   bliver til saltsyre HCl (aq)


Svar #9
31. januar 2011 af Gmudi (Slettet)

 Men jeg har tænkt mig at lave forsøget uden vand?


Skriv et svar til: Er denne reaktionsligning korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.