Kemi

Omregn g/L til mmol/L

01. februar 2011 af canocano (Slettet)

Omregn 0,50 g/L NaCl til:
1. mmol/L.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Secretus (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2011 af mathon

NaCl

          0,50 g = (0,50 g)/(58,45 g/mol) = 0,008554 mol

          0,50 g/L = 0,008554 mol/L


Svar #3
01. februar 2011 af canocano (Slettet)

yeahh fik det samme :)

Hva hvis man skal omregne til mg/mL og % (w/v)? :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2011 af mathon

      a mg/mL = a g/L                       
                                              du skal kende opløsningens densitet


     opløsningen med volumen V
     indeholder
                                  m = p·10-2·V·d                               g opløst stof
dvs
                                  n = m/M = p·10-2·V·d/M                 mol opløst stof i opløsningsvolumenet V

                                  c = n/V = p·10-2·d/M

                                  p = 100·c·M/d


Skriv et svar til: Omregn g/L til mmol/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.