Matematik

lektier i matematik

01. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

hej med jer.

jeg har fået vedhæftede opgave for til imorgen, og jeg håber på at der er en som har lyst til at fortælle mig hvordan jeg laver opgave 1.2 :)

mange tak.

Vedhæftet fil: matematik.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af mette48 (Slettet)

se

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=964518


Svar #2
01. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

der er jo ikke noget svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2011 af mette48 (Slettet)

OK, men du får nok en anden løsningsform end du forventer

Start med at lave tegninger, der er beskrevet først i opgaven og vist på siden nedenunder.

Grafen er en parabel med f(x)=x2

P =(x0,f(x0))=(x0,x02)

QP har længden x0

Afstanden fra Q til A er f(x0)

Afstanden videre ned til R er den samme, altså har R koordinaterne (0,-x0)

Tangenten skærer y-aksen i -x0 og går gennem (x0,x02)

liniens ligning her formen g(x)=ax+b hvor b er skæringen med y aksen

og a=2f(x0)/x0  hældningen for linien fra R til P

a=2 x02/x0 = 2x0

g(x)=2x0x-x0


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Ubs der er smuttet et 2 i værdien for c

 R har koordinaterne (0,-x02)

så bliver g(x)=2x0x-x02

stod du helt af?


Svar #5
02. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

nej, tror faktisk nok at jeg forstår det. :-) tak.


Skriv et svar til: lektier i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.