Matematik
Funktion
En funktion f er proportional med en potensfunktion, og
f(2)=5 og f(4)=1,25
Bestem forskriften for f.
Svar #1
07. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Du skal bestemme en forskrift for en funktion f : R -> R, der er på formen
f(x) = b*x^a,
hvor a og b er reelle tal, ud fra de to datasæt du har givet på forhånd.
Svar #2
10. maj 2005 af 2835 (Slettet)
hvis jeg indtegner f(x) = b*x^a, med disse informationer f(2)=5 og f(4)=1,25 ind på et dobbbellogaritmisk papir giver det ikke en ret linie.
Nogen som kan forklare hvad jeg præcist skal gøre?
Svar #3
10. maj 2005 af zirt25 (Slettet)
Du kan udregne a ved formlen:
a=(logy2 - logy1) / (logx2 - logx1)
og
b kan udregnes ved formlen
b = y1/x^a
Svar #4
10. maj 2005 af frodo (Slettet)
f/g=k, hvor k er et tal
så alle funktioner er ikke proportionale med potensfunktioner
Svar #5
10. maj 2005 af 2835 (Slettet)
Hvordan så en general formel ud for en eksponentielfunktion?
Svar #7
10. maj 2005 af frodo (Slettet)
Svar #8
10. maj 2005 af 2835 (Slettet)
Okay.
Men hvordan ser en general formel ud for den slags funktion jeg her i opgaven skal finde?
Svar #10
10. maj 2005 af frodo (Slettet)
Absolut ikke(!)
Svar #11
10. maj 2005 af 2835 (Slettet)
MANGE TAK
Svar #12
10. maj 2005 af frodo (Slettet)
Svar #13
10. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Svar #14
10. maj 2005 af frodo (Slettet)
Svar #15
10. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Svar #16
10. maj 2005 af frodo (Slettet)
Nå, men det er jo sagen uvedkommende. Svaret er givet, så jeg synes vi skal lade den ligge ;D
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
