Matematik

Bestem til hver af følgende funktioner den stamfunktion, hvis graf går igennem (2,0):

01. februar 2011 af pirat007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem til hver af følgende funktioner den stamfunktion, hvis graf går igennem (2,0):
f1(x)=2x+3, f2(x)=4x^3+2x, f3(x)=x^2(+1/x^2) , f4(x)= .1/kvdr. x +1

hjælp hjælp hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem en stamfunktion F(x) til hver af funktionerne, og afpas integrationskonstanten k, så F(2) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2011 af KimT.T. (Slettet)

 Dvs. at du integrerer funktionerne, således at du finder F(x). Konstanden k finder du ved at sætte funktionsværdien lig med 0 og x-variablen lig med 2. 

Fx. 

∫f1(x) dx = x2 + 3x + k

dvs. F1(x) = x2 + 3x + k

Funktionsværdi sættes lig 0 og x lig 2 og k isoleres:

0 = 22 + 32 + k ⇔ k = -13

Dvs. stamfunktionen F1 der går igennem (2,0) har forskriften:

F1(x) = x2 + 3x - 13


Skriv et svar til: Bestem til hver af følgende funktioner den stamfunktion, hvis graf går igennem (2,0):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.