Matematik

Variabelsammenhænge og funktioner

01. februar 2011 af Arbejdsbog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, der er en opgave der har voldet mig meget besvær og jeg har ikke kunnet finde ud af den, så håber der er hjælp at finde herinde på studieportalen.

Der er givet tre funktioner f(x) = -x + 5, g(x) = 2x - 7 og h(x) = 0,5x - 1. Bestem koordinatsættet til skæringspunkterne mellem graferne for:

a) f(x) og g(x)              b) g(x) og h(x)                       c) f(x) og h(x)

HVis muligt vil jeg gerne have udregningsmetoder samt udregninger!

På forhånd tak for hjælpen

med venlig hilsen

Brian


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Skæring mellem graferne kræver f(x) = g(x) , dvs

-x+5 = 2x -7 , eller

3x = 12, eller

x = 4 .

Skæringspunktet er derfor (4 , f(4)) = (4 , g(4)) = (4 , 1)

Tilsvarende for b) og c)


Svar #2
02. februar 2011 af Arbejdsbog (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan du kommer fra:

skæringspunktet er derfor (4 , f(4)) = (4 , g(4))

til:

=(4,1)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordi f(4) = g(4) = -4+5 = 2·4-7 = 1


Svar #4
02. februar 2011 af Arbejdsbog (Slettet)

Okay mange tak!


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.