Matematik

Matematik ligning/funktion

02. februar 2011 af aastrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle som kunne hjælpe mig lidt med denne opgave, det ville være en rigtig stor hjælp for mig. (:

Et medikament indeholder 4 mg af et virksomt stof. I kroppen nedbrydes stoffet, og efter t timer er restmængden i kroppen

M(t) = 4 – 0,68t + 0,06t2                              , 0 ≤ t ≤ 5
 

Find restmængden i kroppen efter ½, 1 ,2 og 5 timer

Tegn i et koordinatsystem med passende valgte enheder det grafiske billede af funktionen.

Udregn hvornår restmængden er faldet til 2,75 mg
 

_________________________________-

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2011 af mette48 (Slettet)

indsæt t=½ og beregn M(½) som vist nedenfor

M(1)=4 – 0,68*1 + 0,06*12= 3,38 mg

M(t) = 4 – 0,68t + 0,06t2 = 2,75

det er en 2.gradsligning som løses med den dertilhørende formel


Skriv et svar til: Matematik ligning/funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.