Fysik

Fysik! Hjælp!

02. februar 2011 af valhal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg kunne godt bruge lidt hjælp angående en fysikopgave, jeg kan sørme ikke finde ud af den :D

Et koldt hus står uden opvarmning om vinteren. Temp i huset er 3 c. Vi skal give et overslag over hvad det koster at opvarme hele huset til 20 c med El- varme.

Husets grundareal er 112m2, væggene er 2,4 m høje. Huset består af 11 ton mursten og 4,5 ton træ. Alle andre materialer ser vi bort fra.
Der oplyses følgende:

Densiteten af luft er 1,29 kg/m3

Luftens varmefylde er 1,00 kj/kg*c

Varmefylden for mursten er 0,84 kj/kg*c

Varmefylden for træ er 1,5 kj/kg*c

Beregn den energi, der skal tilføres for at opvarme hhv. Luften, murstenene og træet.

Hvad koster opvarmningen med en energipris på 1,90 kr/kWh?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn rumfanget af luften i huset og dermed luftens masse. Beregn derefter de energimængder, der er nødvendige for at opvarme de angivne mængder luft, mursten og træ fra 3ºC til 20ºC. Omregn energien til kWh og beregn derefter prisen for den nødvendige energi.


Svar #2
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

 Hej er det her rigtigt, ved godt jeg mangler prisen og at det ikke er skrevet pænt om, men er der mening i det ?

Luft:
112m³*2,4m=268,8 m³
268,8/1,29=208,37 kg
208,37 KJ*1000=208370 J
Mursten:
11*1000=11000 Kg
11000*0,84=9240 Kj/kg * C
9240*1000=9240000 J
Træ:
4,5*1000=4500 KG
4500*1,5=6750 kJ/kg *C
6750*1000=6750000 J
208370+9240000+6750000=16198370 J
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Massen af luften er ikke korrekt regnet ud. Det ser ud til,at du dividerer luftens rumfang med dens densitet. Sæt forklaring til dine mellemregninger, ellers er det jo bare en samling tilfældige tal.


Svar #4
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

Jeg lavede den så hurtigt jeg kunne får at du kan se om den er lavet på den rigtige måde. Hvad for en formel skal jeg forresten bruge for at omregne fra J til kWh?

Luft:
112m³*2,4m=268,8 m³
268,8*1,29=346,752 kg
346,752 KJ*1000=346752 J

Mursten:
11*1000=11000 Kg
11000*0,84=9240 Kj/kg * C
9240*1000=9240000 J

Træ:
4,5*1000=4500 KG
4500*1,5=6750 kJ/kg *C
6750*1000=6750000 J
346752+9240000+6750000=16336752 J
 


Svar #5
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

 Nu har jeg skrevet det rent 

Udregning for hvad prisen er for at opvarme hele huset til 20 °C med elvarme:

Luft:
112m³*2,4m=268,8 m³
268,8*1,29 kg/m³= 346,752 kg
346,752 KJ*1000=346752 J

Mursten:
11T*1000=11000 Kg
11000 Kg*0,84 kJ/(kg*°C)=9240 kJ
9240 kJ *1000=9240000 J

Træ:
4,5 T *1000=4500kg
4500kg*1,5=6750kJ
6750kJ*1000=6750000 J
346752 J +9240000 J +6750000 J=16336752 J
 


Svar #6
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

rettelse: 4500kg * 1,5 kJ/(kg*°C)=9240 kJ


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har vist ikke benyttet temperaturændringen fra 3ºC til 20ºC ?


Svar #8
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

 så forstår jeg ikke hvordan jeg gør :(


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Benyt, at for hvert materiale er ΔQ = m·c·Δt , hvor m er massen, c er varmefylden, og Δt er temperaturændringen. Så vidt jeg kan se, har du kun beregnet m·c for hvert materiale.


Svar #10
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen, jeg manglede den formel :D


Skriv et svar til: Fysik! Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.