Matematik

Brug af sinusrelationen til en stumpvinkel. Hjælp!

03. februar 2011 af RER (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en stumpvinklet trekant ABC, er ∠A = 21,2 °, lBCl = 6,9 og lACl = 14,2 ,
a) Beregn vinklerne B og C.
b) Beregn længden af liniestykket lABl.
c) Beregn arealet af trekant ABC

Jeg er helt på bar bånd med denne opgave. Håber der er nogen der kan hjælpe mig. 

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2011 af peter lind

a) Brug sinusrelationerne  til at finde B og dernæst af C af at summen af vinklerne i en trekant er 180º

b) brug sinusrelationerne igen. cosinusrelationerne er også en mulighed.

c) Arealet af en trekant er ½ gange produktet af 2 sider og sinus af mellemliggende vinkel.


Svar #2
03. februar 2011 af RER (Slettet)

 Tak, men vinkel B er stump,  kan man godt bruge sinusrelationerne til stumpe vinkler?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det kan man. Man udnytter så at sin(B) = sin(180º-B)


Svar #4
03. februar 2011 af RER (Slettet)

Okay, tak for hjælpen. 


Svar #5
04. februar 2011 af RER (Slettet)

 Jeg forstår faktisk ikke helt hvad du mener med, at man udnytter at sin(B) = sin180-B) ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

sin21/BC = sinB/AC

sinB = AC * sin21 / BC
==================

Vinkel C er 180 - (A + B), da vinkelsummen er 180

sinC/AB = sin21/BC

AB = BC * sinC / sin21
=================


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis du ikke ved, hvilken af vinklerne B og C der er stumpvinklet, er der to løsninger. Ligningen

sin(B) = b·sin(A)/a = |AC|·sin(A)/|BC|

har to løsninger, en spids vinkel B1,  og en stump vinkel B2,  (= 180º minus den spidse løsning).

For hver af disse løsninger B1 og B2 arbejder man sig igennem resten af trekanten, idet man finder vinkel C, længden |AB| = c, og arealet af trekanten.


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. februar 2011 af mathon

lommeregneren giver dig kun den spidse løsning,
når du beregner
                                 B = sin-1(|AC|·sin(A)/|BC|)
medmindre du
benytter
                           Angle → DEGREE
                          solve(sin(x)/14.2 = sin(21.2)/6.9,x) | x>0 and x≤180


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. februar 2011 af mathon

din løsning er således

                                          Angle → DEGREE
                                          solve(sin(x)/14.2 = sin(21.2)/6.9,x) | x>90 and x≤180


Svar #10
04. februar 2011 af RER (Slettet)

 Tak for svarene!


Skriv et svar til: Brug af sinusrelationen til en stumpvinkel. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.