Matematik
om en eksponentielt voksende funktion
08. maj 2005 af
josefine0 (Slettet)
Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at : f(0)=10 og f(2)=160
Bestem en forskrift for f?
f(x)=b*a^x
men ved ik hvordan jeg skal komme igang?
Bestem en forskrift for f?
f(x)=b*a^x
men ved ik hvordan jeg skal komme igang?
Svar #1
08. maj 2005 af Noa (Slettet)
f(0)=10 og f(2)=160
du ved at fra 0 til 2 er der +2 du antager at fra 10 til 160 er der a^2
10* a^2 = 160 hvis du løser det får du a derefter kan du også finde b..
du ved at fra 0 til 2 er der +2 du antager at fra 10 til 160 er der a^2
10* a^2 = 160 hvis du løser det får du a derefter kan du også finde b..
Svar #2
08. maj 2005 af Kbka (Slettet)
du finder a ved at bruge formlen
x2-x1 rod(y2/y1)
altså træk x1(0) fra x2(2)
og tage så den 2. rod (kvadratrod) af y2(160) divideret med y1(10)
Indsæt i f(x)=b*a^x,
F(x)= y-værdi
og ^x=x værdi.
altså.
a=16
b=10/16^0=10
F(x)=10*16^x
x2-x1 rod(y2/y1)
altså træk x1(0) fra x2(2)
og tage så den 2. rod (kvadratrod) af y2(160) divideret med y1(10)
Indsæt i f(x)=b*a^x,
F(x)= y-værdi
og ^x=x værdi.
altså.
a=16
b=10/16^0=10
F(x)=10*16^x
Svar #4
08. maj 2005 af Kbka (Slettet)
Selvfølgelig, my bad, men b er stadig lig 10...
Hvad kan jeg sige, det er søndag. :)
Men princip ok
Hvad kan jeg sige, det er søndag. :)
Men princip ok
Skriv et svar til: om en eksponentielt voksende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
