Matematik

tangentens ligning når f'(x) = 3

05. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med denne her opgave omkring tangentens ligning...

skal bestemme en ligning for tangenten til grafen: f(x)=x2 + x -4 , som har hælgningskoefficienten -3

hvordan skal den gribes an? enten en løsning eller forklaring.. har nemlig også andre opgaver af samme slags.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du 3 (som i overskriften) eller -3 (som i teksten)?

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0) .

Find x0 ved at løse ligningen f'(x0) = 3 (eller -3, hvad det nu skal være), og indsæt så x0, f(x0) og f'(x0) i tangentens ligning.


Svar #2
05. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

hældningen er -3.. skrev forkert i overskriften..

så jeg har altså følgende der skal ind i tangentens ligning:

f '(x) = 3
x0= -2
f(x) = - 16

kan det passe ? 


Svar #3
05. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 ** f ' (x) = -3 selvf :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg finder også, at f'(x0) = -3 har løsningen x0 = -2.

Men f(x0) = f(-2) = (-2)2 -2 -4 = 4 -2 -4 = -2


Svar #5
06. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 super :) jeg siger mange tak !


Skriv et svar til: tangentens ligning når f'(x) = 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.