Matematik

Bestemmelse af radius.

05. februar 2011 af Youwis (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle sammen . 

Jeg sidder nu fast i en opgave, som jeg har prøvet at kæmpe med i lang tid nu, men kommer ingen vegne. Er der en venlig sjæl derude, der vil hjælpe mig lidt, så jeg kan komme videre? :)

Opgaven lyder:

Overfladearealet af en kegleformet beholder med et rumfang på 0,5 m3 er bestemt ved:

O(x) = √(2,25/x^2 +π^2 ) · x^4
, hvor O(x) = Overfladearealet målt i m2
x = radius målt i meter.

a) Bestem radius x så overfladearealet bliver mindst muligt.

Nogle ideer om, hvad jeg skal lave? :)

Tak. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Du har et udtryk for overfladen udtrygt ved x, som er radius.

differentiser O(x)

find 0 punkt for O'(x), så har de radius for mindste (største) overfladeareal


Svar #2
05. februar 2011 af Youwis (Slettet)

Altså jeg skal finde O'(x) og derefter O'(x) = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2014 af 123434 (Slettet)

Sidder med denne opgave. Er i tvivl om hvordan jeg skal differentiere

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Skriv et svar til: Bestemmelse af radius.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.