Matematik

Trekant med 2 ubekendte

08. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)
Hvordan finder jeg siden a og c når jeg kender b=5 og A=36 B=119 C=25 man kan jo kun bruge cos relationerne når man kender 2 sider ik?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2005 af allan_sim

#0. Brug sinusrealationerne:

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2005 af Kbka (Slettet)

forstår du #1, eller vil du have eksempler?

Det er ret simpelt

Svar #3
08. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)

jeg vil meget gerne have et eksempel.. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2005 af JulieJense (Slettet)

Du kender: b=5, A=36, B=119 og C=25

Først finder du f.eks. siden a:
a/sin(A) = b/sin(B)
dvs.
a = sin(A)* (b/sin(B))
Så er det bare at indsætte dine kendte værdier.
Når du så skal finde siden c, kan du f.eks. sige:
c/sin(C) = b/sin(B)
c= sin(C)* (b/sin(B))

Så har du de ønskede sider..

Svar #5
08. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)

1000 tak for det makker... har sq fattet det...:-)

Skriv et svar til: Trekant med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.