Matematik

TI Interactive: Hvad kaldes en stamfunktion til f(x) udover F(x)?

05. februar 2011 af duckling92 (Slettet)

 Hej!

Jeg har et problem ift. TI-Interactive.

Når jeg finder den afledte funktion til f(x), kan jeg definere den afledte som df(x). Dette gør det ofte nemmere at lave monotoniundersøgelser osv.

Men hvad kan jeg kalde en stamfunktion til f(x)? TI tilladder nemlig ikke, at jeg blot kalder stamfunktionen F(x), da TI ikke ser forskel på store og små bogstaver. 

Jeg håber i forstår mit problem! På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Måske der en funktion til at bestemme integraler?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2011 af AskTheAfghan

Du skal blot integrere. ;]

f.eks:

                                                              |         TI Interactive:

         Differentialregning                     |

                     Funktionen:                      |                      

                       f(x) = 2x2                         |        f(x):=2x2

                     Differentialfunktionen       |

                       f'(x) = 4x                         |         Derivative(f(x),x)     eller     Derivative(2x2,x)

         Integralregning                          |

                     Funktionen:                      |

                     f(x) = 4x                             |           f(x):= 4x

                    Stamfunktionen:                |

                    F(x) = 2x2 + k                    |          integral(f(x),x)+k      eller       integral(4x,x)+k


Svar #3
06. februar 2011 af duckling92 (Slettet)

 Det var ikke helt det jeg mente :p

Jeg kan sagtens finde ud af at integrere og differentiere.. Men for at lette de næste opgaver kalder jeg den afledede df(x) og definerer den, altså: df(x):=Derivative(f(x)) .. så kan jeg blot smide en x-værdi ind på x's plads, fx df(2) istedet for at skulle skrive hele funktionen gang på gang.

Jeg tænkte, om der var et tilsvarende symbol for stamfunktioner? Så jeg blot kan kalde stamfunktionen fx Sf(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2011 af AskTheAfghan

Du mangler lige df(x):=Derivative(f(x),x)

Ja, du kan evt. kalde stamfunktionen for Sf(x):=integral(f(x),x)+k            , hvor k er integrationskonstant.


Skriv et svar til: TI Interactive: Hvad kaldes en stamfunktion til f(x) udover F(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.