Matematik

Beregning af hypotenusen?

06. februar 2011 af elineee (Slettet)

 Halløj :)

Jeg er gået lidt i stå med en opgave, som lyder:

I en retvinklet trekant PQR er vinkel Q ret, længden af siden r er 17,4 cm, og vinkel P er 27 grader.

Bestem længden af hypotenusen q.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2011 af mathon

                                  q = r/cos(P)


Svar #2
06. februar 2011 af elineee (Slettet)

 Altså q = 17,4 cos (27) = 15,5? Kan det passe?


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Altså jeg ville anbefale dig at du brugte cos(P)=r/q
Du isolerer så q=r/cos(P),
så sætter du tallene ind: q=17,4/cos(27)=19,5285 :D
Husk at sætte din lommeregner til at regne i DEGREE :P


Svar #4
06. februar 2011 af elineee (Slettet)

 Mange tak! :)


Skriv et svar til: Beregning af hypotenusen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.