Matematik

Matematik - vækst.

06. februar 2011 af Sofistic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer!

Jeg har lidt svært ved at løse de tre vedhæftede opgaver, jeg håber nogle af jer kan komme med nogle ledetråde, der kan sætte mig i gang..

Jeg takker på forhånd!

Vedhæftet fil: opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du kan undgå docx-filer, er vi flere, der kan lege med ;-)


Svar #2
06. februar 2011 af Sofistic (Slettet)

Jeg sender dem com doc med det samme :-)

Legen er altid bedst med flere spillere :P

Vedhæftet fil:opgaver.doc

Brugbart svar (2)

Svar #3
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

1.)
Når det drejer sig om en fast stigning pr. år, er vi inde i en lineær udvikling, altså y = ax + b, hvor a (hældningen) er den faste stigning pr. x-enhed (år).

Vi sætter år 2004 til år x=0 og a (stigningen pr. år efter 2004) til 388 mia.

Skriv selv din funktion.

Mere om lidt . . .
 


Svar #4
06. februar 2011 af Sofistic (Slettet)

Y=18,5x+388. - Er det sådan? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Yes - men husk at nævne, at det er milliarder . . .

2.)
Nu er det ikke længere en fast årlig tilvækst, men en en tilvækst, der afhænger af sidste års population med en vis %. Nu er det altså en eksponentiel udvikling (rente o.l.).
Du sætter 27000 individer "i banken" og får en årlig rente på 3,1% (= 0,031) (n år)

Lav selv din funktion -


Svar #6
06. februar 2011 af Sofistic (Slettet)

y = 27000 0,031^x .. Den er jeg lidt usikker på, håber jeg har forstået dig ret :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja - cirka. Slå op i mat- bogen under rentesregning og se, hvad der skal stå i parentesen sammen med r.

- og så mangler der lige et gange-tegn - ik'?

Mere om lidt -


Svar #8
06. februar 2011 af Sofistic (Slettet)

Gud ja, det er rigtigt nok. Så jeg bruger den specifikke rente formel, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Yep -


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

3.)
Her har vi den "tredie" form for udvikling (lineær -, eksponentiel - og ?)

Og vi skal lave regression for at få den bedst egnede funktion til at repræsentere vores talsæt.

Når du har lavet din regression, får du b og a, og dermed er du istand til at opstille den søgte funktion L(t) = b*ta

b)

Her indsætter du t = 24 og får L(24) (ikke L'(24), som der fejlagtigt står.

c.)
Når du har fundet ud af, hvilken slags udvikling, det er, vil du også finde en formel der siger y2/y1 = (x2/x1)a.
Her er x2/x1 ved fordobling af alderen = 2 og således bliver y2/y1 = 2a.
Hvis du fx. får 2a = y2/y1 = 1,34, svarer det til en 34%'s stigning.


Svar #11
06. februar 2011 af Sofistic (Slettet)

Potens ikke:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Nemly -


Svar #13
06. februar 2011 af Sofistic (Slettet)

Jeg prøver lige at løse alle tre nu, jeg håber, det er okay, at jeg vender tilbage, hvis de stadig volder problemer :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Selvsmølfelig ;-)


Svar #15
07. februar 2011 af Sofistic (Slettet)

Hej igen Krabasken!

Jeg får opgave 2 til følgende:

Y=27000*(1+0,031)^n

Men jeg er lidt usikker.


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

For lidt siden sendte du dette:

# 15:

Hej igen Krabasken!

Jeg får opgave 2 til følgende:

Y=27000*(1+0,031)^n

Men jeg er lidt usikker
 

- og jeg svarede:

Femten er fin!

Måske har jeg glemt at trykke på Send-knappen - håber det går bedre denne gang ;-)


Svar #17
07. februar 2011 af Sofistic (Slettet)

Super! :-)

Tusind tak skal du have!


Svar #18
08. februar 2011 af Sofistic (Slettet)

Krabasken hvorfor l(24) og ikke L mærke 24. - Og hvad fortæller det om muslingeskallens vækst?


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. februar 2011 af blabblub (Slettet)

Jeg forstår faktisk ikke helt hvordan man laver det her ?

c.)
Når du har fundet ud af, hvilken slags udvikling, det er, vil du også finde en formel der siger y2/y1 = (x2/x1)a.
Her er x2/x1 ved fordobling af alderen = 2 og således bliver y2/y1 = 2a.
Hvis du fx. får 2a = y2/y1 = 1,34, svarer det til en 34%'s stigning.
 


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 19

Sidder du med samme opgave som Sofistic - ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.