Fysik

Tyngdekraft & masse

07. februar 2011 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Peters viskelæder har en masse på 45g.

Bestem tyngdekraftens størrelse på viskelæderet.

Det gør jeg så sådan her:

Ftynd = m * g => Ftynd = 9,82 N/kg * 0,045kg = 0,4419N

hvor m er masse og g er tyngdeaccelerationen

Peter skærer sit viskelæder over i 2 stykker. Med et dynamometer bestemmer han tyngdekraftens størrelse på det ene stykke til 245,5 mN

Bestem massen af hvert af de 2 stykker:

Jeg ved at for at finde massen skal man bruge formlen: m= f/g, Men jeg aner ikke hvordan jeg gør!!! help anyone??


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2011 af mathon

                                       9,82 N ≡ 1 kg

                                       9,82 mN ≡ 1 g
hvoraf
                                       245,5 mN ≡ (245,5/9,82) g = 25 g
 


Skriv et svar til: Tyngdekraft & masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.