Matematik
Kompleks funktion
08. maj 2005 af
e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)
Jeg har en funktion, der hedder
f(x):=1/2*(-1-i*sqrt(3))^x
og en anden en der hedder
f(x):=1/2*(-1+i*sqrt(3))^x
hvad kalder man disse funktioner? Deres grafer er spiraler, der vender omvendt af hinanden.
Det ligner unægteligt eksponentielle udviklinger, men kan man afgøre om en kompleks funktion er voksende eller aftagende?
f(x):=1/2*(-1-i*sqrt(3))^x
og en anden en der hedder
f(x):=1/2*(-1+i*sqrt(3))^x
hvad kalder man disse funktioner? Deres grafer er spiraler, der vender omvendt af hinanden.
Det ligner unægteligt eksponentielle udviklinger, men kan man afgøre om en kompleks funktion er voksende eller aftagende?
Svar #1
08. maj 2005 af 404error (Slettet)
Ja, det er eksponentialfunktioner og nej - man kan ikke tale om voksende eller aftagende funktioner, når disse antager værdier i C (de komplekse tals legeme er ikke ordnet).
Skriv et svar til: Kompleks funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
