Matematik

Bevisførelse :S

07. februar 2011 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har en opgave som lyder på hvordan kan du bevise at alle 3 tal efter hinanden kan divideres med 3.

fx. 4+5+6 = 15:3 = 5

OG fx. 2+3+4 = 9:3 = 3

altså at tre altid kan divideres med det.

sååå pliiz help me :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Udregn summen

n + (n+1) + (n+2) ,

hvor n er et helt tal. Det ses let, at denne sum er delelig med 3 .


Svar #2
07. februar 2011 af sofieepigen (Slettet)

tak ska du have ;)


Skriv et svar til: Bevisførelse :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.