Matematik

Optimerings opgave

07. februar 2011 af input (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Jeg skal i opgaven finde længderne TR og TL der giver livrederen den kortest mulige tid ud til badegæsten. Det er opgave 1, og er ved hæftet.

Jeg har selv prøvet at lave opgaven, men det giver dog resultater som ikke kan passe, håber der er nogle som har mod på at give mig nogle hints til denne opgave, da jeg selv har prøvet den sidste halv landen time

Vedhæftet fil: Matematikaflevering 9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af peter lind

kald afstanden fra QR for x.

Find udtrykt ved x afstanden LR.

Find  tiden det tager at løbe stykket LR

Find længde RT udtrykt ved x

Find hvor lang tid det tager at svømme længden  RT

Adder de 2 tider.

Du har nu tiden fpr at nå ud til T som funktion af x. Den kan minimeres på sædvanlig måde.


Svar #2
07. februar 2011 af input (Slettet)

 Okay tak jeg prøver:) 


Svar #3
07. februar 2011 af input (Slettet)

 Hej igen, jeg har lige sat lidt med det igen, men jeg kan sku stadug ikke. 

Jeg prøvede med pythgoras og sagde:

Siden QR=x

Siden LR=y

Siden RT=z

25^2+x^2=y^2 

Solve(25^2+x^2=y^2 ,x)

Nu får jeg dog bare de mest besynderlige svar som jeg så ikke kan bruge videre. Hvordan ville finde udtrykt ved x den første afstand altså LR bare for metode? Men ikke de andre svar. 


Skriv et svar til: Optimerings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.