Kemi

opløsninger - HJÆLP :-/

07. februar 2011 af camillahay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der skal fremstilles 0,250 L af en 0,30 M opløsning af kobber(II)sulfat til et forsøg.

Udgangstoffet er CuSO4 • SH2O, kobber(II)sulfat-vand (1/5). Der findes altså 5 molokyler krystalvand pr. formelenhed stof.

a.) Hvor stor en stofmængde CuSO4 • SH2O (s) skal der bruges til opløsningen

b.) Hvor meget CuSO4 • SH2O (s) skal der afvejes


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. februar 2011 af kuerten15

a) stofmængderne skal være ens, dvs.

n = c * V = 0,250 L * 0,30 M = 0,075 mol

b)

m = n * MW = 0,075 mol * 249,6861 g/mol = 18,73 g.


Svar #2
07. februar 2011 af camillahay (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: opløsninger - HJÆLP :-/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.