Matematik

Hvilken graf viser f'(x) ?

07. februar 2011 af klara1013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg ved, at f'(x) altid er en grad lavere end f(x) er, men i dette tilfælde føler jeg ikke rigtigt at det hjælper mig (se vedhæftet billede). 

- Jeg skal sige hvilken en af de to nederste grafer viser f'(x) af den øverste graf f(x). 

Hvis der er nogle der kan komme med nogle kneb til hvordan man kan løse en opgave som denne, vil jeg være meget taknemmelig.

Mvh Klara. :-) 

Vedhæftet fil: 07022011003.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Amalie001 (Slettet)

ØØØØh billedet er altså alt for lille man kan næste ikke se noget


Svar #2
07. februar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Så, nu har jeg taget billederne lidt tættere på, håber man bedre kan se det nu. :-) 


Svar #3
07. februar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Jeg prøver lige igen. :D

Vedhæftet fil:Grafer.docx

Svar #4
07. februar 2011 af klara1013 (Slettet)

 og her er det sidste billede. 

Vedhæftet fil:Grafer 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2011 af input (Slettet)

 Hej klara.

Der er forskellige måde at se på hvilken graf der er dens afledte.

Den nemmeste (syntes jeg) er at se på hvornår den skal skære x-aksen. Efter som f´angiver tangenthældningen i et givent punt vil f´=0 når f har et maximum, minimum eller en vende tangent.

Altså i dette tilfælde er det graf 2 som er dens afledte da den både skær i x=0 og i x= ja det kan jeg ikke se:).

Du kan også se på fortegnene for f´hvis de er negative skal f være aftagende og omvendt for den vis den er positiv.    


Skriv et svar til: Hvilken graf viser f'(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.