Matematik

integration vha. substitution

07. februar 2011 af Snart (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem integralet af /(2x*(x2+1)5dx

Hvis jeg skal integrere dette, er f(x) da lig med 2x og g(x) da lig med (x^2+1)^5? Og i så fald, hvad er g'(x)?
(Tænker at bruge substitutionsreglen, men kan ikke lige fatte hvad der er skal bestemmes som hvad... Må desuden ikke bruge hjælpemidler)
Håber på hjælp - på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af mathon

   substituer
                              x2+1 = u    og   dermed 2xdx = du


Svar #2
07. februar 2011 af Snart (Slettet)

jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre med ^5?? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af mathon

                               ∫(2x·(x2+1)5dx  =  ∫(x2+1)5·(2xdx)  =  ∫u5du = (1/6)·u6 + k = (1/6)·(x2+1)6 + k


Svar #4
07. februar 2011 af Snart (Slettet)

 tak!


Skriv et svar til: integration vha. substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.