Fysik

Tryk i et køleskab

07. februar 2011 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et køleskab er temperaturen 3 grader celcius. Kirsten åbner lågen, hvorved luften i køleskabet erstattes med 25 grader celcius varm køkkenluft ved 1 atm.

Beregn trykket i køleskabet når det har været et stykke tid. Det antages at køleskabet er luft tæt.

Altså jeg er helt blank her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du ved at forholdet mellem trykket og temperaturen skal være det samme. du får nemlig ud fra idealgasligningen at

P1/T1 = P2/T2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 idet alle dine andre værdier er konstante - nemlig V, n, og R


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du får altså

P_køleskab = (101325 Pa* 276 K) / 298 K = 93844,6 Pa = 94 kPa


Svar #4
08. februar 2011 af archenemy (Slettet)

Hvor ved jeg fra hvad rumfanget er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2011 af mathon

              rumfanget er næsten konstant

                             pefter = (Tefter/T)·p

                             pefter = ((273+3)/(273+25))·(1 atm) ≈ 0,93 atm

.

   køleskabsdøren er lidt vanskelig at genåbne lige efter en åbning - grundet overtrykket udefra


Skriv et svar til: Tryk i et køleskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.