Matematik
Bestem integrale
Hjælp!
Forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal bestemme integralet af denne funktion, da den er sammensat og tror man skal bruge substiitutionsformlen, men den forstår jeg bare ikke?
Jeg skal bestemme integralet af denne funktion:
2x/x^2+1 dx med grænserne 1 og 0.
Håber nogen kan hjælpe :)
På forhånd tak.
Svar #1
08. februar 2011 af mathon
substituer
x2+1 = u og dermed 2xdx = du
øvre grænse 1 → 2
nedre grænse 0 → 1
du har så
0∫12x/(x2+1)dx = 0∫11/(x2+1)·(2xdx) = 1∫21/u du = [ln(u)]12 = ln(2) - ln(1) = ln(2)
Svar #2
08. februar 2011 af pernilleege (Slettet)
Hvordan er det man substiure? hvordan er det du får de nye grænser?
Skriv et svar til: Bestem integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
