Matematik

Matematik hjælp, HASTER RIGTIG MEGET!

09. februar 2011 af Mariabcvv (Slettet)

 Hejsa!

Jeg sidder med en afleverings opgave og der er 3 spørgsmål solm jeg overhovedet ikke forstår.

Jeg er ikke engang bare nogenunde sikker på hvordan jeg skal løse opgave, har slet ikke den fjerneste ide om hvordan jeg skal gribe det an :-(

OPGAVE 1:

Et togs trækkraft, fortæller hvor meget toget kan trække. Det er sådan, at jo højere fart toget kører med, jo mindre trækkraft har det.

For et tog gælder denne sammenhæng, y = 420:x

x= trækkraft i ton, y= fart i km/t

Tegn grafen for denne formel

OPGAVE 2:

Når et tog kører op ad en stigning, har det brug for mere trækkraft for at kunne holde farten.

Trækkraften x udregnes efter denne formel: x=m * ( 0,001 plus p : 1000 )

X= trækkraft i ton, m= togets vægt i ton, p= størrelsen af stigningen i promille

På en strækning er størrelsen af stigningen 10 promille, et tog der vejer 1200 ton kører op ad denne stigning

Beregn hvor stor trækkraft toget skal bruge på stigningen.

OPGAVE 3:

Hvilken fart kan toget højst køre med på stigningen?

Ved godt at det måske virker lidt rodet skrevet, men jeg ville blive sindsygt glad hvis nogen ville hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af Duffy

Hvor langt er du selv nået med opgaven?


Svar #2
09. februar 2011 af Mariabcvv (Slettet)

Har overhovedet ikke lavet noget!

Og tro mig, det er ikke fordi jeg ikke selv har prøvet at finde ud af det, er bare virkelig dårlig til matematik så synes det er rigtig svært!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af Duffy

Skal jeg bare lave opgaven for dig?


Svar #4
09. februar 2011 af Mariabcvv (Slettet)

Altså, hvis du ville hjælpe mig, ville det være så fedt! :-)


Svar #5
09. februar 2011 af Mariabcvv (Slettet)

 Eller altså jeg håber bare at du vil forklare mig det så godt det kan lade sig gøre, og så forstår jeg det forhåbentligt :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Opgave 1: Lav et sildeben med forskellige x-værdier og tilsvarende y-værdier. Tegn så dette ind i et koordinatsystem.

Opgave 2: Her sætter du de 10 promille og 1200 ton ind i ligningen og beregner x, trækkraft i ton.

Opgave 3: Trækkraften i ton, som du får i opgave 2, sættes nu ind i ligningen y = 420 / x


Svar #7
09. februar 2011 af Mariabcvv (Slettet)

 Tusind tak skal du have! :-)

Mht. opgave opgave 1, jeg ved godt hvad et sildeben er, men hvordan laver jeg det i denne opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Sæt forskellige værdier for x, f.eks. 1,2,3,5,10,20 osv. Beregn så y-værdien med ligningen og tegn det ind i et koordinatsystem.


Svar #9
09. februar 2011 af Mariabcvv (Slettet)

 Tak, jeg prøver lige om jeg kan finde ud af det :-)

har prøvet at lave opgave 2 & 3.

Er det rigtige svar i opgave 2 13,2?

Er det rigtige svar i opgave 3 31,82?


Skriv et svar til: Matematik hjælp, HASTER RIGTIG MEGET!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.