Matematik

Hjælp til følgene opgaver

09. februar 2011 af MetteVuns (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Da min bror er temmelig syg pt. og skal aflevere inden klokken 00.00, har jeg brug for jeres hjælp til at hjælpe ham.

Det følgende opgaver:

1.001 En person køber et maleri til en værdi af 60 000 kr. Maleriets værdi vokser herefter med
12 % om året.
a) Bestem værdien af maleriet efter 5 år.
Et andet maleri havde en værdi af 85 000 kr. Efter 11 år var værdien af dette maleri
vokset til 125 000 kr.
b) Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise vækst i værdien af dette maleri.

1.011 Antallet af landbrug i Danmark kan for perioden 1983-2000 med god tilnærmelse
beskrives ved modellen
y = -2600x + 98 680 ,
hvor y er antallet af landbrug, og x er antal år efter 1983.
a) Hvad fortæller tallene –2600 og 98 680 om antallet af landbrug i perioden
1983-2000?
b) Hvor mange landbrug vil der være i 2010, hvis denne udvikling fortsætter?
c) Hvornår kommer antallet af landbrug under 40 000, hvis denne udvikling

1.018 Indiens befolkningstal i perioden 1961-2000 kan tilnærmelsesvis beskrives ved
modellen
y = 442 × 1,0217x ,
hvor y er Indiens befolkningstal, målt i millioner, og x er antal år efter 1961.
a) Hvad fortæller tallene 442 og 1,0217 om befolkningstallet i Indien?
b) I hvilket år var befolkningstallet 884 millioner?
c) Bestem befolkningstallet i 2004 ifølge modellen.
Kommentér modellen, når det oplyses, at befolkningstallet i Indien i 2004 var
1100 millioner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

Din brors lærer vil nok være forstående.

Med mindre dette bare er et billigt kneb...


Svar #2
09. februar 2011 af MetteVuns (Slettet)

Næppe. Da jeg er 23 år =) Som du kan se under min profil har jeg en opgave liggende fra min gym tid =)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af Pigen9

 Til opgave 1.001. 

b) 

12500 = 85000 * (1+p/100)^11 

12500/85000 = (1+p/100)^11

125/85 = (1+p/100)^11 

1 + p/100 = (125/85)^ (1/11) 

p/100 = (125/85) ^ (1/11)

p = [(125/85)^ (1/11) - 1] * 100 = 3,56 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opstillingen er lidt sjusket, uden forklaring og med manglende 0'er og 1-taller. Og resultatet er ikke p = 3,56 ; men (afrundet til 2 decimaler) p = 3,57% .


Skriv et svar til: Hjælp til følgene opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.