Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
beskriv pengestrømmen
09. maj 2005 af
funkyfrog (Slettet)
Mig og to andre har om købmandskab og der skal vi beskrive pengestrømmen, men der er ingen der fatter hvad det er og hvordan vi skal beskrive det. Er der nogen som kan forklare hvad det er og komme med nogen ideer til hvad vi skal skrive?
Svar #1
09. maj 2005 af Alicante (Slettet)
En købmand køber nogle varer fra en producent, disse varer sælger han til en kunde.
Købmanden betaler penge til producenten, kunden betaler penge til købmanden.
kunden har fået sine penge fra en virksomhed eller det offentlige.
købmanden kan sætte sine penge i banken osv.
vh. alicante
Købmanden betaler penge til producenten, kunden betaler penge til købmanden.
kunden har fået sine penge fra en virksomhed eller det offentlige.
købmanden kan sætte sine penge i banken osv.
vh. alicante
Svar #4
10. maj 2005 af Cas_sen (Slettet)
Pengestrømme = Cash-flow
For en købmand er pengestrømmene uhyre vigtige, man kan sagtens have virksomhed der har et flot overskud for året, men som bliver insolvent grundet pengemangel.
For en købmandsvirksomhed er pengestrømsmønstret som #1 omtaler:
1. - Købmanden køber varer af sine leverandører. Dette oftes er der tale om en kredit i et sådant tilfælde, købet medfører altså en omkostning, men ikke en øjeblikkelig udgift, i det kreditten gør at du først skal betale for dine vare på et senere tidspunkt.
2. - Købmandsvirksomheden sælger varer til sine kunder, og som oftes må man have grund til at antale at der betales kontant.
Vi kan prøve med et eksempel.
1. januar køber købmanden 1 sæk kartofler for 50 kr. og den faktureres med senest betaling den 1. februar.
købmanden ligger kartoflerne ind i butikken, og den 15. januar sælger han dem alle for kr. 100. som betales netto ved kassen.
Status er altså at købmanden ikke har haft nogle udgifter endnu, men han har haft indtægter for kr. 100. Han kan da bruge sin indtægt til at betale den faktura han forpligtede sig til den 1. januar.
Så længe købmanden for solgt sine varer er der ingen problemer, men du kan regne ud hvad der sker når varerne enten bliver for gamle, bliver stjålet, ikke sælges. så skal købmanden betale sin faktura uden at have fået nogen indtægt, hvilket er skidt for hans likviditet som er den mængde der udgør strømningerne i cash-flowet.
Det vigtigste i pengestrømsspørgsmål er at forstå at indtægter og udgifter kan forskydes alt efter hvilke aftaler man har med sine leverandører og kunder. samt at omkostninger ikke = udgifter.
For en købmand er pengestrømmene uhyre vigtige, man kan sagtens have virksomhed der har et flot overskud for året, men som bliver insolvent grundet pengemangel.
For en købmandsvirksomhed er pengestrømsmønstret som #1 omtaler:
1. - Købmanden køber varer af sine leverandører. Dette oftes er der tale om en kredit i et sådant tilfælde, købet medfører altså en omkostning, men ikke en øjeblikkelig udgift, i det kreditten gør at du først skal betale for dine vare på et senere tidspunkt.
2. - Købmandsvirksomheden sælger varer til sine kunder, og som oftes må man have grund til at antale at der betales kontant.
Vi kan prøve med et eksempel.
1. januar køber købmanden 1 sæk kartofler for 50 kr. og den faktureres med senest betaling den 1. februar.
købmanden ligger kartoflerne ind i butikken, og den 15. januar sælger han dem alle for kr. 100. som betales netto ved kassen.
Status er altså at købmanden ikke har haft nogle udgifter endnu, men han har haft indtægter for kr. 100. Han kan da bruge sin indtægt til at betale den faktura han forpligtede sig til den 1. januar.
Så længe købmanden for solgt sine varer er der ingen problemer, men du kan regne ud hvad der sker når varerne enten bliver for gamle, bliver stjålet, ikke sælges. så skal købmanden betale sin faktura uden at have fået nogen indtægt, hvilket er skidt for hans likviditet som er den mængde der udgør strømningerne i cash-flowet.
Det vigtigste i pengestrømsspørgsmål er at forstå at indtægter og udgifter kan forskydes alt efter hvilke aftaler man har med sine leverandører og kunder. samt at omkostninger ikke = udgifter.
Skriv et svar til: beskriv pengestrømmen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
