Matematik

2. gradspolynomium - uden hjælpemidler

12. februar 2011 af Tyrael (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Et andengradspolynomium har rødderne -1 og 3 og punktet (1, -8) ligger på dets graf."

f(x) = a(x-r1)(x-r2)

-8 = a(1-(-1))(1-3)

Her går jeg så i stå!

Nogen der kan hjælpe? :)

Udregninger og forklaring af metode ville være påskønnet! :D

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fortsæt udregningen:

-8 = a·(1 -(-1))·(1-3) = a·2·(-2) = -4a, så a = 2


Svar #2
12. februar 2011 af Tyrael (Slettet)

Hvordan finder man så resten af forskriften?


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er forskriften jo f(x) = 2·(x+1)(x-3) . Gang parenteserne ud .


Svar #4
12. februar 2011 af Tyrael (Slettet)

f(x) = 2·(x+1)(x-3) = 2x2-4x-6

Dette er så forskriften?


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. april 2011 af Sahi3 (Slettet)

Hejsa, er der nogen der kan forklar mig hvordan jeg løser denne opgave??

f er et 1gradspolynomium og f(1)=3 og (-1)=8

??


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Find forskriften f(x) = ax + b for den rette linie gennem punkerne (1;3) og (-1;8) . Find hældningskoefficienten a og dernæst b ved at indsætte det ene punkt i forskriften.


Skriv et svar til: 2. gradspolynomium - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.