Matematik

Parantes ophævning, og brøk forkortning

14. februar 2011 af DeeWeext (Slettet) - Niveau: C-niveau

To spørgsmål:

1:

(A+B)2 = A+ B2 + 2AB

Det samme gælder for minus, med det dobbelte produkt. Men hvordan er det med gange (AB)2.?

(AB)2 = A2 * B2

2:

Hvordan reduceres en brøk med ubekendte. Eksempelvis

(3x+4y) / (8x+2y)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2011 af mathon

     (3x+4y) / (8x+2y) = (3x+4y) / (2(4x+y)) = (1/2)·(3x+4y) / (4x+y)


Svar #2
14. februar 2011 af DeeWeext (Slettet)

 Tak for dit svar Mathon, men det var ikke en egentlig opgave, men mere et spørgsmål om at jeg er tvivl om hvordan reglerne for at flytte ting rundt i en brøk? Det er noget gammelt stof, som jeg bare sad lige og var i tvivl om. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2011 af mathon

en fælles faktor sættes uden for parentes

                                                                                (8x+2y) = (2·4x+2·y) = 2(4x+y)


Svar #4
14. februar 2011 af DeeWeext (Slettet)

Jeg er bekendt med at sætte uden for parantes; men jeg vil gerne vide hvordan man håndterer flytning af led og faktorer i en nævner / tæller. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. februar 2011 af mathon

   eks:
               for x ≠ -3
                   (2x2 + 12x + 18)/(6x+18) = 2(x2 + 12x + 18)/(6(x+3)) = 2(x+3)2/(6(x+3)) = (1/3)·(x+3)

                


Skriv et svar til: Parantes ophævning, og brøk forkortning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.