Matematik

Beregn Samuels energiforbrug FSA 2004

16. februar 2011 af adamt (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej kære venner

Energiforbrug i timen i hvile: 4,5 kJ/kg kropsvægt. Samuel vejer 67 kg

Når man løber med en fart på 10 km/t bruger man 9,4 gange så megen energi som i hvile

Når man løber med en fart på 18 km/t bruger man 16,3 gange så meget energi som i hvile

Beregn Samuels samlede energiforbrug under denne træning:

12 min med 10 km/t

4 min med 18 km/t

12 min med 10 km/t

4 min med 18 km/t

12 min med 10 km/t

4 min med 18 km/t

12 min med 10 km/t.

Jeg får mit svar til at være 48,51 kJ i ALT og det er sgi da alt for lidt??

Hilsen Tage


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. februar 2011 af MLund92 (Slettet)

 Det er alt for lidt. Jeg har lige regnet det igennem, og jeg kan se, at du mangler at gange med hans kropsvægt i dine udregninger, da der ifølge opgaven står, at man bruger 4,5 kJ energi pr. kg MAN VEJER. Da samuel vejer 67 kilo, bruger han derfor 4,7 gange 67 kJ. Bortset fra det har du regnet rigtigt

Håber, det hjælper :) 


Brugbart svar (3)

Svar #2
16. februar 2011 af MLund92 (Slettet)

...


Svar #3
16. februar 2011 af adamt (Slettet)

 MLund92 du redder mit liv!!;)

Tusinde tak for det hurtige svar!

AdamT


Brugbart svar (4)

Svar #4
16. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

energiforbrug i hvile pr. min:

(4,5 kJ/kg * 67 kg)/ 60 min = 5,025 kJ/min

energiforbrug pr. min med en fart på 10 km/t :

5,025 kJ/min * 9,4 = 47,235 kJ/min

energiforbrug pr. min med en fart på 18 km/t:

5,025 kJ/min * 16,3 = 81,91 kJ/min (afrundet til 2 decimaler)

Her er benyttet oplysningerne om, hvor mange gange større energiforbrugene er ved de aktuelle hastigheder. Der er omregnet til minutter, da det viser sig at være mest praktisk i opgavens slutning.

samlet løb med 10 km/t = 48 min

samlet løb med 18 km/t = 12 min

Energiforbrug ved løb med 10 km/t:

47,235 kJ/min * 48 min =2267,28 kJ

Energiforbrug ved løb med 18 km/t:

81,91 kJ/min * 12 min = 982,89 kJ

Samlet energiforbrug:

3250,17 kJ


Brugbart svar (5)

Svar #5
16. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

Du kunne også have sagt:

4.5 kJ/(kg*t) * 67 kg = 301 kJ/t

energiforbrug ved 10 km/t pr. time:

301 kJ/t * 9,4 =2834,1 kJ/t

energiforbrug ved 18 km/t pr. time:

301 kJ/t * 16,4 = 4914, 45 kJ/t

TRæningen med 10 km/t udgør følgende del af hans samlede træning (som er 1 time):

48 min* 1 t/60 min = 0,8 t

0,8 t * 2834,1 kJ/t =  2267, 28 kJ

TRæningen med 18 km/t udgør følgende del af hans samlede træning (som er 1 time):

12 min * 1 t/60 min = 0,2

0,2 t * 4914, 45 kJ/t = 982,89 kJ

Samlet:

2267, 28 kJ + 982,89 kJ = 3250,17 kJ

 


Svar #6
16. februar 2011 af adamt (Slettet)

 tak tak tak

i får lige en virtuel krammer for at have reddet min onsdag!


Brugbart svar (4)

Svar #7
16. februar 2011 af MLund92 (Slettet)

Bare gang det resultat du har fået med de 67 kg.. Så har du det rigtige resultat ;) 


Brugbart svar (3)

Svar #8
16. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

Du kan jo sige brugbart svar som tak hjælpen


Svar #9
16. februar 2011 af adamt (Slettet)

 Kan det passe at det endelige resultat 11.226 kj??


Svar #10
16. februar 2011 af adamt (Slettet)

 hov nej nevermind det var til et andet spørgsmål!


Brugbart svar (4)

Svar #11
16. februar 2011 af MLund92 (Slettet)

 Nej, det endelige svar er: 67kg*48,51 kJ = 3250,17 Kj, som placebo også skriver og har udregnet for dig


Skriv et svar til: Beregn Samuels energiforbrug FSA 2004

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.