Matematik

areal af trekant

16. februar 2011 af malenerindom (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får opgivet b=3 og halveringslinjen til A=4. her udover får jeg at vide at C er en ret vinkel

Nu skal jeg finde de andre sider og vinkler... Hvilken formel kan jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Prøv at tegne selve trekant ABC. Tegn halveringslinjen til A ind og kald det punkt, den rammer på kateten for D. Du har nu en ny trekant ACD, hvor du kender 2 sidelængder samt vinkel C (den er ret). Dermed kan du beregne ACDs vinkel A1, og da du ved, at hypotenusen i ACD er en halveringslinje til A, ved du at vinkel A for ABC er 2*A1. Dermed kender du så siden b, vinkel A, vinkel C og kan beregne de sidste oplysninger du mangler. Til sidst kan du beregne arealet ud fra A = ½*h*g


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2011 af mathon


Svar #3
17. februar 2011 af malenerindom (Slettet)

nåårh, awesome! Tusind tak !


Skriv et svar til: areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.