Matematik

vinkelhalveringslinje problemer

14. februar 2011 af Camip (Slettet)

Hej alle..

Håber der er nogle som kan hjælpe mig lidt i gang med denne opg.

OPG Lyder: I en trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b=3 og vinkelhalveringslinjen, som vi kalder VA = 4.

Tegn en model af situationen og bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.

Mit egentlige problem er at jeg har svært ved at tegne trekanten - det er det med vinkelhalveringslinjen der driller mig. Håber en eller anden har tid og lyst til at tegne figuren en i paint eller lign.

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. februar 2011 af mathon

                        cos(A/2) = b/vA = (3/4)

                        cos(A) = 2·cos2(A/2) - 1 = 2·(3/4)2 - 1 = 2·(9/16) - (16/16) = (2/16) = (1/8)

                        c = b/cos(A) = 3/(1/8) = 24

                        a = (c2-b2)½ = (242-32)½

                        B = 90º - A


Svar #2
14. februar 2011 af Camip (Slettet)

Tak for hjælpen - ved du hvordan man tegner den?


Skriv et svar til: vinkelhalveringslinje problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.