Matematik

kommenter på en lineær model

17. februar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal besvare spørgsmålet 

Opgaven lyder på .. 


Tabellen viser verdensrekorder i svømning for mænd 

Distance meter  100 -  200-  400-   800-   1500

Tid(sekunder)     47,45 - 103,12 - 215,36 - 447,81 - 863,13

Funktionen for distancen med god tilnærmelse kan beskrives ved f(x)= ax+ b 

Der oplyses at f(x) er tiden, målt i sekunder og x er distancen, målt i meter.

a) Bestem a og b ved at benytte alle tabellens oplysninger
- jeg har ved hjælp af Maple bestemt a= 0,583 og b= -14,6    - skal a afrundes eller er det ok med 3 decimaler?
f(x)= 0,583-14,6

b) Kommenter modellen, når det oplyses at verdensrekorden på langdistancen 10 000 meter var 1 time og 54 minutter

Ved at indsætte 10.000 ind på x's plads kan jeg beregne tiden målt i sekunder for langdistancen på 10.000 meter

f(x) = 0,583* 10000-14,6

f(x) = 5818,2 sekunder = 1 time og 37 minutter

Forskellen på tiden af langdistancen på 10000 meter er 17 minutter .. 

Her er jeg usikker på, hvad jeg eller skal skrive.. 

tak på forhånd



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2011 af peter lind

Antal af cifre skal svare til den usikkerhed som dit program angiver. Hvis denne usikkerhed er mindre en 0,001 bør du angive et ciffer mere. Er usikkerheden > 0,01 bør du angive et mindre antal cifre.

Det sidste spørgsmål: Du bør også her ser på hvad usikkerheden angiver. Ligger resultatet for langdistance svømmere for meget under usikkerhed, kan du konkludere at modellen ikke holder for langdistancesvømmere.


Svar #2
17. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 er det ikke passende at sige i dette tilfælde, at de to resulter ligger for langt fra hinanden og at modellen dermed kun kan anvendes til kortdistance 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2011 af peter lind

Det er sandsynligvis rigtig; men da jeg ikke har set usikkerheden, kan jeg ikke svare sikkert på det.


Skriv et svar til: kommenter på en lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.