Matematik

Parallelogram i maple??

17. februar 2011 af jokoloko45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt svært ved opgaven her som lyder som følge:

I en firkant ABCD er vinkel A=47,19 grader og D = 82,12 grader.

og endvidere er

|AD| = 6,117 |AB| 5,238 og |CD| = 3,277

beregn længden af diagonalen AC og af siden BC.

Altså jeg kan vel gå ud fra at den modstående Vinkel B er 47,19 grader, og den modstående C er 82,12 grader ifh. til Euklids sætning?

Når det så er sagt har jeg aldrig regnet med dette før, og er ret så diffus når jeg kigger lærematerialet igennem. Er der nogle der kan hjælpe mig med hvordan sådan en opgave kan løses i Maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Din overskrift antyder, at det er et parallelogram; men er det givet i opgaven?


Svar #2
17. februar 2011 af jokoloko45 (Slettet)

Altså nej... Men tænkte det var et parallelogram med de vinkler det har...


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis det var et parallelogram, ville der jo gælde, at vinkel A + vinkel D = 180º. Det er jo ingenlunde tilfældet.

Men AC er side i en trekant ACD, hvor man kender AD, CD, og den mellemliggende vinkel D, så |AC| kan findes af en cosinusrelation. I trekant ACD kan man da finde vinkel CAD, og da man kender hele vinkel A (vinkel DAB, kan man da finde vinkel CAB. I trekant ABC kender man nu AB og AC og den mellemliggende vinkel CAB, så siden BC kan findes af en cosinusrelation.


Svar #4
17. februar 2011 af jokoloko45 (Slettet)

Så jeg skal dele firkanten op i en trekant og bruge a^2=b^2+c^2-2*a*b*cos(A)?


Svar #5
17. februar 2011 af jokoloko45 (Slettet)

Er overhovedet ikke sikker på at jeg er med...


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det fremgår jo af forklaringen i #3. Lav en tegning og gennemgå så forklaringen.


Skriv et svar til: Parallelogram i maple??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.