Matematik

Hjææælp- Matematik !!

18. februar 2011 af Lærke20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Er der nogen der vil hjælpe mig med et par matematik opgaver ??

opgaver 1)

I et koordinatsystem er givet punkterne A(1,-2,5)   B(0,1,2)   C(3,-1,1)   D( 2,3,4).

Bestem længden af projektionen af  ABCD→;

Facit er: (4/ √26) =0,7845

Opgave 2)

Undersøg om vektorerne a, b og c udspænder en terning. Find desuden den spidse vinkel, som to indvendige diagonaler danner, når 

a = 4,3,0
b = -3,4,0
c = 0,0,5



Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1.

Projektionen af vektor a på vektor b er vektoren

ab = (ab/|b|) b/|b|

Længden af projektionen er da

|ab| = |ab| / |b|

Benyt dette på e to vektorer a = AB og b = CD .

Opg 2.

Betingelserne for, at de tre vektorer udspænder en terning er, at

|a| = |b| = |c|  > 0,

ab = 0 , ac = 0, bc = 0, og endelig, at der enten gælder c = a×b , eller c = b×a .


Svar #2
18. februar 2011 af Lærke20 (Slettet)

 Opgave 1)

Der skulle stå: "Bestem længden af projektionen af AB→  CD→ "


 


Svar #3
18. februar 2011 af Lærke20 (Slettet)

 Hvordan finder man længden af AB ?

skal man bare pludse vektor a og b ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

"Pludse" eller "plusse" er babysprog for addere, og nej, man skal ikke addere vektorerne.

Man finder længden af en vektor a ved |a|2 = aa , hvorfor |a| = (aa)1/2

#2

Benyt så forklaringen givet i #1.


Svar #5
18. februar 2011 af Lærke20 (Slettet)

VIl det så sige længden af AB er:

(a•a) + (b•b)1/2


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Vektoren AB er vektoren defineret ved de to punkter A og B. Beregn først vektoren AB og beregn dernæst

|AB| = (ABAB)1/2


Skriv et svar til: Hjææælp- Matematik !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.