Matematik
Bestemt integrale findes ved substitution
Hejsa
Har denne opgave:
http://books.google.dk/books?id=DcSfJiP-KjEC&pg=PA12&lpg=PA12&dq=opgave+203+mat+a3&source=bl&ots=AN1YU2IkCO&sig=sSbM2-lMKCklEXpM9K0bVtCYiEc&hl=da&ei=AfpgTd_-HMqt8APOtIha&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CCIQ6AEwAQ#v=onepage&q&f=false
Opgave 203 a.
Er der en der kan forklare hvordan man lige klarer den? Indtil videre er jeg kommet frem til dette:
∫1,0?(3x^2+1)·√(2x^3+2x) dx?
t=2x^3+2x
dt/dx=6x^2+2⇔ dt=2(3x^2+1)dx
Håber en har tid til at forklare det.
På forhånd tak
Svar #1
20. februar 2011 af mathon
2x3+2x = t
(3x2+1)dx = (1/2)dt
0∫1√(2x3+2x)·(3x2+1)dx = (1/2)·0∫4√(u)dt = (1/2)·[(2/3)·u·√(u)]04 = (1/3)·[u·√(u)]04 =
(1/3)·(4·√(4)) = (1/3)·(4·2) = (8/3)
Svar #2
20. februar 2011 af Spaceflunk (Slettet)
"(3x2+1)dx = (1/2)dt"
Hvordan kommer du frem til det?
Svar #3
20. februar 2011 af mathon
af dit udtryk
dt/dx = 6x^2+2⇔ dt = 2(3x^2+1)dx
får du
(1/2)dt = (3x2+1)dx
Svar #4
20. februar 2011 af Spaceflunk (Slettet)
Søndag er bare ikke bedste dag at skulle tænke logisk-matematik.
Jeg takker mange gange !
Skriv et svar til: Bestemt integrale findes ved substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
